Маринирајте месо за половина час

Без разлика дали спремате месо или зеленчук, добрата маринада прави огромна разлика во вкусот.

Единствениот проблем е што за да е успешно, маринирањето трае долго – и до 24 часа, а не секој има време и може да си дозволи често да ги спрема оброците 24ч. пред да ги готви.

Лек за ова е STX-1000-CE Chef's Elitе вакумирачкиот маринатор кој тоа го прави за вас во рок од најмногу 30 минути. STX-1000 користи комбинација од мешање, т.е еден вид на „центрифугирање“ на храната, проследено со нејзино вакумирање така што маринадата не може „да избега“.

 Дигиталниот контролен панел има вграден тајмер и нуди функција за автоматско исклучување, а пред маринирање на разни типови на храна (пилешко, говедско, свинско, риба или зеленчук) добро запознајте се колку време е потребно за тоа. Во било кој случај, целиот процес трае 15-30 минути.

STX-1000-CE Chef's Elitе чини околу $90, а со него доаѓа и рачка за омекнување на месо, како и книга со полно рецепти за маринирање.



Прочитајте: затвори
  • РЕПЕРТОАРИ
IDIVIDI Сервиси
IDIVIDI Речник
Powered by MagnumPRO
Download
Временска прогноза

Н/А

Нема
Битола
Н/А
Нема
Охрид
Н/А
Нема
Скопје
Виц на денот
Двајца излегле со своите жени низ чаршија да се прошетат но и двајцата ги изгубиле своите жени.
И почнале да ги барат.Барајки ги жените и двајцата се судриле.Првиот рекол:Извини...
webmail
IDIVIDI Радио
Македонски
Pop
Classical
Dance
Hip-Hop
Jazz
Rock
Ambient
Tehno&Trance
Состојба на патиштата
Веста се ажурира
Верски календар
На денешен ден
570.- Во Мека е роден Мухамед, основач на...
1653.- Водачот на Англиската револуција Оливер...
1657.- Англиската флота, под команда на адмирал...
1768.- Умре италијанскиот сликар Каналето, еден...