Japonezët krijojnë qepën "pa erë e pa lot"

Një firmë japoneze ka bërë me dije se ka zhvilluar qepët që nuk ju bëjnë të qani e të cilat kanë përmbajtje të vogël të enzimës përgjegjëse për shkaktimin e lotëve në sytë e atij që përgatit ushqim me qepë.

"House Foods Group" – që fitoi çmimin Nobel Ig më 2013 për identifikimin e procesit që shkakton lagien e syve gjatë prerjes së qepës – ka bërë me dije se ka zbuluar qepët që kanë sasi jashtëzakonisht të vogla të enzimës që i shkakton lotët, transmeton Koha.net.

Kompania ka thënë se “qepët e reja” kanë edhe dallime tjera në krahasim me qepët tradicionale pasi që nuk i japin erë dorës apo gojës së personit që copëton apo i han ato.

"Jo vetëm se ul sasinë e lotëve, por do t’ju sjell edhe më shumë buzëqeshe" ka thënë kompania."

“House Foods" nuk ka bërë me dije nëse këto qepë do të jenë në dispozicion komercial.



lexo shkretoj
  IDIVIDI Sherbime
Shiko Live TV
TV program
Multibox
Video
Chat
Foto
MaxARENA
WebMail
E-cards
Forum
Games
Tel. Lista
Lajmerime
Fjalor
IDIVIDI Fjalorë 
Powered by MagnumPRO
Download
Horoskopi

Dashi Demi Binjakët Gaforrja Luani Virgjeresha Peshorja Akrepi Shigjetari Bricjapi Ujori Peshqit

webmail