Shtresa e bardhë e çokollatës nuk është e dëmshme

Hamburg, 20 mars 2018 (MIA) - Shpesh ndodh, edhe pse nuk ka kaluar afati i skadencës, kur do të hapni një çokollatë në vend të ngjyrës kafe të dallueshme ajo është e mbuluar me një shtresë të bardhë pluhur.
Shkencëtarët gjermanë nga Hamburgu, për shkak të ankesave të shpeshta të konsumatorëve, kanë zbuluar se pse çokollata zbardhet dhe e ndryshon cilësinë e saj.
Ata kanë ardhur në njohuri se në shumicën e rasteve arsyeja për këtë dukuri është ruatja në një temperaturën jopërkatëse.
Ruajtja e çokollatës në vend shumë të nxehtë apo të ftohtë shkakton të ashtuquajturën "lulëzim të yndyrës" gjegjësisht paraqitjen e e grimcave të bardha në sipërfaqe.
Ata theksojnë se kjo dukuri mund të shmanget nëse ruhet në kushte të përshtatshme në një temperaturë prej 16 deri 18 gradë. ndërsa gjithashtu preferojnë që çokollata tashmë e hapur sa më shpejt t[ hahet.



lexo shkretoj
  IDIVIDI Sherbime
Shiko Live TV
TV program
Multibox
Video
Chat
Foto
MaxARENA
WebMail
E-cards
Forum
Games
Tel. Lista
Lajmerime
Fjalor
IDIVIDI Fjalorë 
Powered by MagnumPRO
Download
Horoskopi

Dashi Demi Binjakët Gaforrja Luani Virgjeresha Peshorja Akrepi Shigjetari Bricjapi Ujori Peshqit

webmail