Сезоната на лубеницата започна, а ако мислевте дека можете да ја јадете само свежа, тогаш се лажете.
Ако вам ви здосади пилешкото, рибата, ражничите, ќебапите, ребрата, шарската и телешките котлети, но и се останато што инаку се става на скара во нормални прилики, американскиот The Huffington Post советува на сосема необична храна која можете да ја ставите на скара. Погледнете го видеото на овој американец кој одлучи да ја испече лубеницата на скара и покажа како тоа може да биде успешно.
Лубеницата не само што изгледа одлично, туку има и интересен вкус. Неа можете да ја исечете на парчиња и секое да го посолите со шеќер или мед, па да го ставите на скара да се пече.
Печете додека малку не зарумени (околу 2 минути на секоја страна). Послужете на чинија и полијте со малку мешавина од сок од лимета и мед.
Пријатен апетит!