Прочитајте го овој рецепт и подгответе вистински неделен ручек! Вкусното пилешко во бел сос ќе ве воодушеви вас и вашите блиски.
Потребни состојки:
- 1 гранче магдонос
- 1 гранче млад кромид (или главица стар кромид)
- 250 гр. јогурт
- 1 лажица млеко
- 1 лажица оцет
- шеќер
- 2 јајца
- 300 гр. пилешки гради
- 4 лажици брашно
- 150 гр. презли
- 4 лажици путер
Подготовка:
1. За сосот прво искинете ги ливчињата магдонос и исечкајте го кромидот. Потоа измешајте ги со 50 гр. јогурт и млеко, а на крај додадете го преостанатиот јогурт, зачинете со сол, бибер, оцет и шеќер.
2. Разматете ги јајцата. Исечете го пилешкото на танки парчиња, измешајте го во брашно, јајца и презла. Испржете ги на путер.
3.Сервирајте го местото и прелијте го со сос.
Пријатен апетит!