Досега сте јаделе шпагети на најразлични начин, но со сигурност не сте ги јаделе на начинот на кој што ќе ви ги претставиме денес.
За овој рецепт ќе ви бидат потребни хартија за печење, поголемо количество пармезан, шпагети и маслиново масло.
На хартијата за печење што претходно сте ја ставиле во плех правите неколку кругови од пармезан. Потоа го ставате плехот во рерна додека пармезанот не се растопи. Со помош на нож полека го отстранувате секој круг одделно додека е во полу растопена фаза и го поставувате врз шолја со цел да обликувате сад за шпагетите.
Parmesan Pasta Bowl
Easy Parmesan Pasta Bowl. // via Just Eat LifeFull recipe: http://taste.md/1PpSTqJ
Posted by Tastemade on Friday, January 22, 2016
Додека садовите од пармезан се стврднуваат класично ги приготвувате шпагетите. Кога се готови земате едната шолја од водата во која се вареле, а остатокот од водата го отстранувате. Во тава ги ставате шпагетите, ги полевате со водата и ги запржувате со маслиново масло. На крај додавате бибер и пармезан или друг тип на сирење и ги сервирате шпагетите во садовите од пармезан.