Ова е најдоброто печено пилешко што некогаш ќе го пробате. Во него има зеленчук, протеини и многу сирење.
Одличен и брз рецепт чија подготовка трае само неколку минути, плус времето за печење.
Потребни состојки:
- 450 гр. сечкани домати од конзерва
- 1 лажица маслиново масло
- 1 средна главица кромид
- 2 чешниња лук
- 1 лажица оригано
- 2 лажици свеж ситно исечкан магдонос
- 4 парчиња пилешки гради
- сол и мелен црн пипер по вкус
- 200 гр. рендан кашкавал по ваш избор
Начин на подготовка:
Најпрво загрејте ја рерната на 200 степени.
Со маслиново масло премачкајте ја тавата во која ќе го подготвувате јадењето. Во сад на страна измешајте ги заедно маслиновото масло, сечканите домати, ситно исечканите чешниња лук и кромидот.
Ставете ја смесата со доматите во тавата за печење. Зачинете ги пилешките гради со сол и мелен црн пипер и наредете ги врз смесата со домати.
Гответе го пилешкото околу 30-35минути, а 5 минути пред крајот додадете го ренданиот кашкавал врз него и печете уште 5 минути за да се растопи. Декорирајте со сечкан магдонос.