Доколку мислевте дека ги знаете сите начини за подготовка на вкусен компир, се излажавте.
Кога ќе го приготвите овој рецепт, ќе заборавите на останатите облици на подготовка во кои се пржи или пак се јаде како пире.
Начин на подготовка:
Загрејте ја рерната на 250-260 целзиусови степени, а решетката поместете ја на средина. Загреаната рерна ќе му ја даде златната боја на компирот и крцкавост.
Исечете го компирот на подебели парчиња.
Помешајте го заедно со 4 големи лажици путер, посолете и ставете му зачини по избор.
Печете го 15 минути, превртете го и печете го уште дополнителни 15 минути.
Извадете го компирот од рерната и полејте го со пилешка супа и додадете 3 до 4 исечкани лукчиња.
Вратете го во рерната и печете сè додека компирот не ја впие супата.
Пријатен апетит!