Пикантни, малку димени, бавно печени и сочни кои се топат во уста... Ние ќе ви покажеме како да направите совршено карамелизирани ребра, да ги отстраните маснотиите и жилите, но и како да ги отстраните и иритирачки тенки бели делови. Сето тоа во само три чекори...
Рабрата се одличен пример како со многу мака и време може да добиете совршено паче месо за јадење. Но во ситниците е убавината, нели? Лесно е да јадете бифтек или шницли, но каде е убавината на масните и лепливи прсти?
На кратко, да не ве мачиме, погледнете го видеото и ќе ги научите тајните на подготвувањето на прекрасни свински ребра.
А како бонус, ви нудиме и вкусен сос кој ќе го подготвите со овие состојки:
- 3-4 лажици кечап
- 1 лажица мед
- 1 лажица маслиново масло
- 1 лажица оригано
Добар апетит!