Повкусно од кога било: Лепче со лук

Лепчето со лук е омилен прилог при консумирање месо, риба и зеленчук. Можете да го јадете со чорби, гулаш или печени јадења, а Италијанците редовно го конзумираат со тестенини, како што се месните лазањи.



Се што ви е потребно е следното:

- 1 лепче или погача
- 1 чешче лук
- 100мл маслиново масло
- свеж магдонос
- сол и бибер



Припрема:

Исечкајте го тенко лебот, на парчињата додадете го ситно исечканиот лук и посипете со маслиново масло, сол и бибер по ваша желба. Лебот ставете го на скара и печете го додека не стане крцкав.

Уживајте во лепчето!



Прочитајте: затвори
  • РЕПЕРТОАРИ
IDIVIDI Сервиси
IDIVIDI Речник
Powered by MagnumPRO
Download
Временска прогноза

Н/А

Нема
Битола
Н/А
Нема
Охрид
Н/А
Нема
Скопје
Виц на денот
Невработена службеничка го прашува директорот:
- Кои се условите да станам ваша секретарка?
- Многу едноставни: сакаш или не сакаш?
webmail
IDIVIDI Радио
Македонски
Pop
Classical
Dance
Hip-Hop
Jazz
Rock
Ambient
Tehno&Trance
Состојба на патиштата
Веста се ажурира
Верски календар
На денешен ден
885.- Во Моравија умре Методиј Солунски, постар...
1587.- Британската флота под команда на адмирал...
1772.- Во Лондон е роден Давид Рикардо, англиски...
1775.- Американската војна за независност почна...
Хороскоп

Овен Бик Близнаци Рак Лав Девица Вага Скорпија Стрелец Јарец Водолија Риби