Никој не е совршен, па ни луѓето кои сакаат да ја искористат буквално секоја капка од лимонот. Меѓу нив спаѓа и славниот готвач Џејми Оливер, па погледнете како тој успева да го исцеди лимонот и притоа се реши да ни ја открие неговата тајна.
Ние го испробавме неговиот трик, па така доколку сте болни или пак само сакате да се освежите со добра природна и домашна лимонада, тогаш заборавете на пластичната цедалка која ја чувате дома. Напротив, треба се да направите со вашите раце.
Значи, лимонот или лиметата пред да го цедите добро измасирајте го, барем дваесетина секунди, со цел да ги разбудите сите сокови во плодот, а потоа изрибајте ја кората, па пристапете кон гмечење. Погледнете го видеото: