Овој одличен трик ви овозможува на исклучително едноставен начин многу брзо да излупите компир и да уживате во омиленото пире или компир салата.
Бидејќи компирот е повкусен доколку се вари со лушпа, а тој начин и ќе ги зачувате сите важни нутриенти, не требало да го излупите пред да го ставите да се вари. Сепак, лупењето бара време додека чекаме компирот да се олади, а неретко се случува и да завршиме со мали изгореници на рацете.
Ова видео ќе ви го реши непријатниот процес на лупење на исклучително лесен начин. Она што е потребно е да ја засечете лушпата на секој компир на половина, како што е прикажано на видеото, па да ги ставите да се варат. Кога ќе бидат готови, истурете ја водата од тенџерето и исплакнете ги компирите со ладна вода за да не бидат толку врели, а потоа потребно ќе биде само да ја извлечете лушпата нагоре. Толку едноставно. Погледнете: