Bananet jeshile janë të mira për djegien e sheqerit në gjak dhe yndyrave



Bananet ndihmojnë në djegien e yndyrës së barkut

Los Angeles, 21 prill 2022 (MIA) - Bananet janë të shëndetshme në shumë mënyra, kështu që mund të ndihmojnë në largimin e depozitave të yndyrës nga stomaku.

Nëse dëshironi të hiqni qafe yndyrën e tepërt, siç thotë dietologia Kate Nets - është e rëndësishme të balanconi florën e tretjes. Bananet ndihmojnë me këtë duke ndihmuar bakteret e mira.

– Bananet janë të pasura me fibra probiotike dhe dihet se rrisin sasinë e bifidobaktereve në zorrë. Studimet kanë treguar se sasi të shëndetshme të bifidobaktereve mund të ndihmojnë në humbjen e peshës dhe përmirësimin e shëndetit metabolik, shtoi ajo.

Kur jetoni ose punoni në një mjedis stresues, nivelet e kortizolit janë të larta, kjo është arsyeja pse ju "dëshironi ushqime me sheqer", thotë Dr. Sandra El Haj.

- Kjo është një nga arsyet kryesore pse njerëzit shtojnë peshë. “Bananet mund të ndihmojnë në parandalimin e dëshirave për sheqer, kryesisht sepse ato i japin trupit sasi të madhe magnezi, i cili ndihmon në kontrollin e niveleve të stresit dhe ju keni qenë të ngopur më gjatë”, shpjegoi ajo.

Këtë e konfirmon doktor Don Grand. “Trupit i duhet një kohë e gjatë për të tretur flokët, gjë që ju bën të ndiheni të ngopur për një kohë të gjatë”, tha ai.

Kjo, nga ana tjetër, përmirëson ndjeshmërinë ndaj insulinës, veçanërisht nëse po përpiqeni të reduktoni marrjen e karbohidrateve.

Bananet përmirësojnë ndjeshmërinë ndaj insulinës, e cila ndihmon trupin të shpërbëjë më mirë glukozën, e cila ndihmon në humbjen e peshës. Bananet janë një burim i shkëlqyer i niseshtës rezistente, e cila ka një efekt pozitiv në rezistencën ndaj insulinës, sipas Trista Best.

Për më tepër, me ushtrimet e duhura dhe, natyrisht, falë bananeve, dieta mbetet e ekuilibruar dhe rezultatet e ushtrimeve janë më të dukshme.

- Stërvitjet tuaja mund të jenë më efektive sepse do të ndjeni më pak ngërçe të muskujve. Zakonisht shoqërohet me çekuilibër të elektroliteve, veçanërisht kaliumit, dhe bananet janë të pasura me kalium. Ato pakësojnë përthithjen e sheqerit dhe ato pak më të papjekura janë shumë më të dobishme për largimin e yndyrës, shpjegoi ai.

– Bananet e papjekura janë të pasura me niseshte cilësore dhe kanë shumë pak sheqer. Kjo niseshte është e patretshme dhe vepron si fibra. Gjithashtu redukton përthithjen e sheqerit, thekson doktor Madatupalajam Madankumar.

- Sa më e gjelbër të jetë banania, aq më rezistente përmban niseshte. Niseshteja rezistente ndihmon në kontrollin e metabolizmit, dmth. e karbohidrateve, e cila përmirëson kontrollin e sheqerit në gjak dhe gjithashtu ndihmon tretjen, shton dietologia Sylvia Carly.

Përveç kësaj, bananet e papjekura përmbajnë të njëjtën sasi vitaminash dhe mineralesh si ato të pjekura, shkruan “Eat this”.



lexo shkretoj
  IDIVIDI Sherbime
Shiko Live TV
TV program
Multibox
Video
Chat
Foto
MaxARENA
WebMail
E-cards
Forum
Games
Tel. Lista
Lajmerime
Fjalor
IDIVIDI Fjalorë 
Powered by MagnumPRO
Download
Horoskopi

Dashi Demi Binjakët Gaforrja Luani Virgjeresha Peshorja Akrepi Shigjetari Bricjapi Ujori Peshqit

webmail