Вкусното пилешко месо е совршен ручек во овој летен и топол период.
Најчесто во лето ни се случува да не мрзи да зготвиме јадење, па на трпезариската маса завршуваме со некое лесно јадење од типот на пинџур, пржени пиперки и многу салата. Сепак, ние овојпат решивме да ви понудиме нешто брзо, лесно и вкусно. Ова пилешко месо во вкусен сос можете да го послужите со тестенини и свежа салата, како и да ја употребите вашата фантазија па да направите некоја интересна комбинација за ручек.
Потребни состојки:
- 300 гр. пилешко бело месо
- 120 гр. кашкавал
- 2 кисели павлаки
- 2 лажици презла
- Сол
- Малку масло
Подготовка:
Пилешкото исецкајте го на коцки и испржете го на маслото.
Додадете ја павлаката, кашкавалот исецкан на коцки, презлата и посолете по вкус.
Останатото го оставаме на вашата фантазија, а доколку не сте многу гладни тогаш можете ова јадење да го искомбинирате со салата, помфрит и една чашка ладно бело вино.
Пријатен апетит!