Пастата може да се јаде и ладна во форма на салата со освежителни и здрави состојки лесно достапни во маркетите и зелените пазари.

Потребни состојки:
- 200 гр паста машнички farfalle
- 1 морков исечкан на коцки
- 1 црвена пиперка исечкана на коцки
- 1 зелена пиперка, исечкана на коцки
- 2 лажици рендан пармезан
- 2 лажици свежо исечкан магдонос
За дресингот:
- 250 гр кисело млеко
- 1 чешне лук, ситно исечкано
- 1 лажичка копар
- Сол и мелен црн пипер по вкус
- 2-3 лажици маслиново масло
Начин на подготовка:
Сварете ја пастата ал денте. Ставете ја во сад и додајте го исечканиот морков, црвена пиперка, зелена пиперка, рендан пармезан и свежо исечкан магдонос.
На страна измешајте ги киселото млеко, ситно исечканиот лук, копарот, солта и мелениот црн пипер и маслиновото масло. Промешајте ја целата салата со дресингот и сервирајте ја ладна.
Добар апетит и забавно готвење!За повеќе рецепти посетете ја официјалната ФБ страна на Давор, Dave’s Kitchen.