Доколку се прашувате за тоа што вкусно и посно да подготвите за време на Велигденските пости, имаме совршена идеја – печени печурки со зачини.

Одличен рецепт за кој ви се потребни само 30 минути и неколку состојки.
Започнете со подготовката уште веднаш.
Потребни состојки:
- 500 гр. свежи шампињони
- 4 чешниња лук
- 50 мл. масло за јадење
- 2 лажици оцет балсамико
- 1 лажичка сува мајчина душичка
- 1 лажичка мешан сув зеленчук
- свежо исечкан магдонос

Начин на подготовка:
Во длабок сад промешајте ги заедно маслото, чешнињата лук ситно исечкани, оцетот балсамико, мешаниот сув зеленчук и сувата мајчина душичка.
Добро промешајте ги овие состојки и полејте ги врз шампињоните кои претходно добро ќе ги исчистите.
Целата смеса префрлете ја во тава обложена со хартија за печење и печете ги во загреана рерна од 210 степени, околу 20-25 минути.
Ви посакуваме пријатен апетит!